top of page

Mediterranean living

Mediterraan? Wat is dat nu eigenlijk?

De gebieden rond de Middellandse zee noemen we 'de Mediterranee'. Dit gebied is uitgestrekt over de kustgebieden van 3 continenten: Europa (Spanje, Italië, Solvenië, Kroatië, Montenegro, Albanië, Bosnië en Herzegovina, Griekenland), Azië (Turkije, Cyprus, Syrië, Libanon, Israël, Palestina) en Afrika (Egypte, Libië, Tunesië, Algerije, Marokko).Echt spreken van 'mediterraan' als identiteit kun je dus niet. Maar er zijn wel een aantal zaken die gemeenschappelijk zijn in de mediterrane gebieden. Zo maakten ze allemaal deel uit van het Romeins imperium, wat duidelijke sporen na liet in de architectuur. Het droge klimaat en de nabijheid van de kust maken de perfecte setting voor een heerlijke keuken: veel tomaten, olijven, amandelen, citrusvruchten, het gebruik van specifieke kruiden,... en al het lekkers dat de zee te bieden heeft!


Het interieur in de Mediterranee heeft ook gelijkenissen, maar er kan verschillende kanten op gegaan worden, Het sobere, de lichte kleuren en het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen. Maar ook de bruisende kleuren, de typische prints en patronen. Een sobere basis is tijdloos, maar kan ook wel saai worden. Mix en match daarom naar eigen smaak! De ene wordt vrolijk van wat extra kleur, de ander gaat meer op zoek naar rust in het interieur.


Het buitenleven maakt ook een groot deel uit van het mediterraan leven. Vergeet dus ook je tuin niet! Ik zou uren kunnen schrijven over mediterraan tuinieren! De geuren van de kruiden, de prachtige planten,... Met onze zomers die steeds droger worden, zijn er heel wat planten die we hier perfect in ons kikkerlandje kunnen houden. Zeker planten die uit de berggebieden komen, waar er ook koude winters zijn zoals bij ons, zijn toppers voor onze tuin. En het leuke is: veel planten zijn niet alleen leuk om te zien, maar kunnen we ook nog eens gebruiken in onze keuken!


En is mediterraan leven niet vooral genieten? Draait het niet vooral om easy living? Volgens mij wel. Maar hoe pak je dat nu aan? Laat je inspireren door mijn concept store, of neem contact op om te kijken of ik je kan helpen bij de (her)inrichting van je woning tot een heerlijke plek - alsof je elke dag op vakantie bent!bottom of page